Ovo smo mi!

Upoznajte tim Glazbenog centra Musicorum.

ivangolub

IVAN GOLUB (Virovitica, 1992.)

Svoje glazbeno obrazovanje započeo je 2000. godine u GŠ B. Bjelinskog u Daruvaru u klasi prof. Veronike Špiranac. Već 2002. sudjelovao je na Regionalnom natjecanju u Zagrebu gdje je osvojio 2. nagradu. 2003. prešao je u OGŠ Pakrac gdje 2006. godine završava OGŠ u klasi prof. V. Špiranac i upisuje 1 dodatni razred. 2004. osvojio je 1. nagradu na Regionalnom natjecanju u Vinkovcima, te 3. nagradu na Državnom natjecanju u Varaždinu. 2005. osvojio je 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Puli, te 2. nagradu na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Trstu (Italija). Te iste godine održao je svoj prvi samostalni koncert.

2006. je sudjelovao na Regionalnom natjecanju u Zagrebu i osvojio 3. nagradu, na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Trstu (Italija) osvojio 2. nagradu te na 1. Međunarodnom natjecanju u Sarajevu (BiH) gdje je osvojio 3. mjesto

2007. bio je na Međunarodnom natjecanju u Trstu gdje je osvojio 2. nagradu.

Iste godine upisuje srednju Glazbenu školu u Varaždinu u klasi prof. Saše Bastalca.

2008. godine je osvojio 1. nagradu na Regionalnom natjecanju u Slavonskom Brodu, 2. nagradu na Državnom natjecanju u Varaždinu i 2. nagradu na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Moravskim Toplicama te 2. nagradu na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Trstu.

2009. je osvojio 2. nagradu (1. mjesto) na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Moravskim Toplicama.

2010. osvojio je 2. nagradu na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Beltincima te 1. nagradu (1. mjesto) na 2. hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru.

Svirajući s kvintetom GŠ u Varaždinu 2009. godine osvojili su 1. nagradu (1. mjesto) na Međunarodnom natjecanju harmonikaša u Puli i 2. nagradu (1. mjesto) na Međunarodnom natjecanju u Moravskim Toplicama (Slovenija).

2010. je u kategoriji komorni sastavi osvojio 2. nagradu (1. mjesto) svirajući duo s klarinetom.

2011. godine upisuje Muzičku akademiju u Puli, te 2016. aktivno sudjeluje u organizaciji festivala Dani Akademije.

Sudjelovao je na seminarima i ljetnim školama, te raznim usavršavanjima kod mnogih poznatih profesora harmonike: B. Zagoranski (Slovenija), M. Krajina (Hrvatska), A. Flammesberger (Austrija), J. Đorđević (Srbija), M. Bjeletić (Srbija), S. Magdić (Slovenija), V. Balyk (Rusija), K. Sidorova (Latvija), D. Bužleta (Hrvatska), E. Moser (Njemačka), V. Semionov (Rusija), M. Vayrynen (Finska), K. Olczak (Poljska)…

Svirao je i na mnogim koncertima pred mnogobrojnom publikom, a više puta sam nastupio pred gradonačelnicima, županima, članovima Vlade, Predsjednikom…

Od 2016. godine radi kao učitelj harmonike u OGŠ Pakrac te s učenicima aktivno i redovito sudjelujem na koncertima i natjecanjima na kojima postiže zapažene uspjehe.

Od 2017. aktivno sudjeluje u organizaciji Hrvatskog natjecanja za harmoniku u Daruvaru kao član udruge Harmonikaški centar.

Suosnivač je udruge Glazbeni centar Musicorum, te od njenog nastanka obavlja funkciju tajnika.


Pretplati se na novosti

Društvene mreže